فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 56، زمستان 1388)

مجله پزشکی قانونی
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 56، زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1389/06/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پیمان آسترکی، جابر قره داغی، شعله بارونی، مریم احدی صفحه 225
    زمینه و هدف
    خونریزی ساب اندوکارد از جمله یافته های قابل توجه در اتوپسی (کالبدگشایی)هاست که به شکل خونریزی محدود با کناره های مشخص در زیر اندوکارد بطن چپ و به صورت ماکروسکوپی قابل مشاهده می باشد. این خونریزی به دنبال آسیب های درون جمجمه ناشی از تروما، افت ناگهانی فشار خون به دنبال هرگونه خونریزی شدید، مشکلات مامایی و زایمان، مسمومیت ها به خصوص مسمومیت با فلزات سنگین، آهن، کوکایین و سکته های مغزی هموراژیک یافت می شود. مشاهده این خونریزی به هنگام کالبدگشایی، به صورت غیرمستقیم احتمال وجود یکی از موارد مذکور را در جسد مطرح می نماید و موجب دقت نظر بیشتر پزشک معاین جسد خواهد شد. در این مطالعه در یک بررسی مقطعی دو ماهه، شیوع و ارتباط این خونریزی با عوامل زمینه ای را مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    در این بررسی، 1224 جسد ارجاعی به سالن تشریح سازمان پزشکی قانونی تهران، جهت تعیین علت فوت، مورد کالبد گشایی قرار گرفتند. اطلاعات لازم پس از معاینه و کالبدگشایی اجساد توسط متخصصین و دستیاران پزشکی قانونی و نوشتن گزارش معاینه جسد، با استفاده از پرسشنامه تهیه شده، جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 1224 جسدی که مورد گالبدگشایی قرار گرفتند، در 79 مورد (5/16%) خونریزی زیر اندوکارد یافت شد. از این تعداد 66 مورد (5/83%) مذکر و 13 مورد (5/16%) مؤنث بودند. گروه سنی 26 تا 30 سال با 25 مورد (6/31%) بیشترین فراوانی را داشتند. در 7/55% از آنها، صدمات جمجمه، در 7/36% صدمات متعدد، در 1/5% خونریزی شدید و در 5/2% حوادث قلبی و عروقی و خونریزی مغزی به دنبال ضایعات عروقی مغز، علت فوت بود. در 5/2% از اجساد دارای خونریزی زیر آندوکارد، مرگ غیرتروماتیک، و در 5/97% مرگ تروماتیک بود. در 35 مورد (8/44%) صدمات و آسیب های بدنی، به همراه صدمات جمجمه و در 15 مورد (19%) صدمات و آسیب های بدنی بدون وجود صدمات جمجمه ای بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که خونریزی ساب آندوکارد در اغلب موارد در تروماهای شدید منجر به فوت دیده می شود. مشاهده این خونریزی به هنگام بررسی قلب حین کالبدگشایی، قویا مطرح کننده صدمات شدید تروماتیک در جمجه و یا سایر نقاط بدن است که ضروری است مورد توجه و جستجو قرار گیرد.
    کلیدواژگان: خونریزی ساب اندوکارد، ترومای سر، صدمات متعدد، کالبدگشایی، اتوپسی
  • زهرا جوانمردی، مرجان بیگی، آرش قدوسی صفحه 229
    زمینه و هدف
    تلاش برای ارتقای سلامت و کاهش مرگ و میر نوزادان از جنبه های مختلف سلامتی، اجتماعی، روانی و اقتصادی دارای ارزش است و فواید آن تنها به دوره نوزادی محدود نگردیده بلکه تمام عمر آدمی را در بر می گیرد. اما با وجود تلاش های صورت گرفته وکاهش 50 درصدی مرگ ومیر شیرخواران در کشور، کاهش مرگ و میر نوزادان توفیق چندانی نداشته است. عمده مرگ نوزادان در بیمارستان رخ می دهد و بررسی علل مرگ نوزادان از ابزارهای مهم انتخاب مداخله و ارزیابی اثربخشی آن می باشد. تحقیق حاضر با هدف تعیین علل مرگ نوزادان در بیمارستان های استان اصفهان انجام گرفته است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی است. جامعه پژوهش کلیه نوزادان فوت شده در بیمارستان های استان اصفهان در فاصله زمانی 1/1/1384 تا 29/12/1384 بوده و نمونه گیری به روش سرشماری از بین نوزادان جامعه پژوهش که شرایط ورود به پژوهش را داشتند صورت گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه بوده و اطلاعات مورد نیاز آن از طریق مشاهده اسناد و مدارک پزشکی (پرونده بالینی نوزادان) استخراج گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی استفاده شد.
    یافته ها
    از 578 مورد مرگ دوره نوزادی اتفاق افتاده طی سال 1384 دراستان اصفهان، بیشترین فراوانی مرگ نوزاد مربوط به بیمارستان هایی بود که دارای بخش مراقبت ویژه نوزادان ((NICU بدون تغییر (4/43%). همچنین بیشترین فراوانی علل مرگ نوزادان در بیمارستان های دارای بخش NICU شهر اصفهان به ترتیب مربوط به مشکلات ناشی از نارسی (6/44%)، ناهنجاری های مادرزادی (5/23%) و سندرم زجر تنفسی (RDS) (6/11%) می باشد و در بیمارستان های بدون بخش NICU شهر اصفهان به ترتیب مربوط به مشکلات ناشی از نارسی (6/42%)، ناهنجاری های مادرزادی (3/21%) و RDS(7/12%) و در بیمارستان های سایر شهرستان-های استان مربوط به مشکلات ناشی از نارسی (5/47%)، RDS (1/18%) و ناهنجاری های مادرزادی (4/12%) بوده است.
    بحث: با توجه به نتایج این پژوهش و به منظور دست یابی به هدف مهم کاهش مرگ و میر نوزادان، می بایست تلاش بیشتری در زمینه ارتقای کمی و کیفی بخش-هایNICU، پیشگیری از تولدهای زودرس و اجتناب از انجام زایمان مادران در معرض زایمان زودرس در مراکز فاقد بخش مراقبت ویژه نوزادان صورت گیرد؛ و همچنین بر لزوم انجام مراقبت های قبل و حین بارداری و مشاوره ژنتیک به منظور پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا به ناهنجاری های مادرزادی تاکید شود.
    کلیدواژگان: مرگ نوزادان، نارسی، بخش مراقبت ویژه نوزادان
  • آرش رشیدیان، حسین جودکی صفحه 234
    زمینه و هدف
    هدف مطالعه حاضر بررسی شواهد موجود در زمینه تخلفات و شکایات مرتبط با ارایه خدمات سلامت در ایران است.
    روش بررسی
    مطالعه به روش مرور نظام مند انجام شد. چهار بانک اطلاعاتی داخلی و سه نشریه علمی به صورت نظام مند جستجو شدند. مقالات یافت شده مورد ارزیابی کیفی قرار گرفتند و سپس داده ها استخراج و با استفاده از روش های سنتز کیفی تحلیل و جمع بندی شدند.
    یافته ها
    50 مقاله و گزارش مرتبط یافت شد. این مطالعات به سه دسته تقسیم شدند. 26 گزارش به قصور پزشکی، 6 گزارش به جرایم پزشکی و 18 گزارش به تقلب و سوءاستفاده در خدمات سلامت پرداخته اند. عمده مطالعات دسته اول به نتایج پرونده های شکایت پرداخته اند و معدودی به علل و زمینه ها توجه کرده اند. مقالات دسته دوم و سوم عمدتا نتیجه مطالعه تحقیقاتی نبوده و داده های اولیه ندارند. برآوردی از حجم، شدت و اثرات هر یک از سه دسته تخلفات پزشکی مرتبط با خدمات سلامت در دست نیست.
    نتیجه گیری
    مطالعات تنها به بخشی از تخلفات پرداخته اند و به ندرت به علل سیستمیک و فرآیندی بروز تخلفات توجه کرده اند. مطالعاتی که به بحث جرایم پزشکی پرداخته اند به خلاهای قانونی اشاره ای نکرده اند. مساله تقلب و سوءاستفاده در خدمات سلامت به رغم آسیب های مالی احتمالی ناشی از آن کمتر از دیگر تخلفات مورد توجه بوده است.
    کلیدواژگان: تخلف، تقلب، قصور، جرایم، شکایات، پزشکی
  • مهرداد ستاره، حسین باقریان محمودآبادی، فاطمه امینی، یدالله رفعتی فرد، عاطفه ارجمند کیا صفحه 244
    زمینه و هدف
    مستندسازی مدارک پزشکی اغلب جهت حفظ حقوق قانونی بیماران، تهیه اطلاعات جهت تحقیقات پزشکی، آموزش کادر مراقبت بهداشتی، مطالعات عمومی و بررسی کیفی به کار می رود. به دلیل اینکه مستندسازی پس از ارایه خدمت به بیمار انجام می شود ممکن است اغلب دقیق و کامل و آن گونه که مطلوب است صورت نگیرد. هدف از انجام این مطالعه بررسی درصد فراوانی تکمیل فرم های شرح حال، گزارش عمل جراحی و دستورات پزشک به تفکیک مستندساز در بیمارستان-های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نیمه دوم سال 1386 بوده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی، کاربردی است که به صورت گذشته نگر انجام شده است. جمعیت مورد مطالعه پرونده های بیمارانی بود که در نیمه دوم سال 1386 در بیمارستان های آموزشی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری بوده اند و طی همین مدت ترخیص شده اند. در مجموع 1067 پرونده به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار جمع آوری داده ها چک لیستی بود که براساس مندرجات اوراق شرح حال، گزارش عمل جراحی و دستورات پزشک تهیه شده بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (ویرایش دهم) و نرم افزار Microsoft Office Excel 2003 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین درصد فراوانی ثبت داده های هویتی برگ شرح حال، دستورات پزشک و گزارش عمل جراحی توسط منشیان بخش های بیمارستان های مورد مطالعه به ترتیب 57، 56 و 64 درصد بود. میانگین درصد فراوانی ثبت داده های بالینی برگ شرح حال توسط پزشکان 44% بود. میانگین درصد فراوانی ثبت داده های مربوط به عمل جراحی توسط جراحان در برگ گزارش عمل جراحی 71% بود. میانگین ثبت داده ها توسط پرستار اتاق عمل در برگ گزارش عمل جراحی 42% بود. میانگین درصد فراوانی ثبت داده های مربوط به دستورات، توسط پزشک در برگ دستورات پزشک 79% بود.
    نتیجه گیری
    میزان تکمیل اوراق مورد بررسی توسط مستندسازان در بیمارستان های مورد بررسی در حد مطلوب نبوده و در برخی موارد بسیار ضعیف و ناقص نیز می باشد که این نواقص بنا به دلایل مختلفی از قبیل بی توجهی و کم اهمیت تلقی کردن تکمیل مدارک پزشکی توسط مستندسازان، عدم آموزش مناسب در زمینه تکمیل اوراق پزشکی، زیاد بودن حجم کار مستندسازان و به تبع آن عدم وجود فرصت کافی برای مستندسازی روی می دهد.
    کلیدواژگان: مدارک پزشکی، مستند سازی، استاندارد، استانداردهای مدارک پزشکی
  • افشان شرقی، مهرناز مشعوفی، عزیز کامران، ارسلان بابایی صفحه 252
    زمینه و هدف
    صدمات ناشی از سوختگی از مسایل مهم بهداشتی بوده و از علل اصلی عوارض و مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه به شمار می آیند. پیش تر مطالعه اپیدمیولوژیک در رابطه با مرگ و میر ناشی از سوختگی در شهرستان اردبیل صورت نگرفته بود، این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیک سوختگی های منجر به فوت در شهرستان اردبیل طی سال های 1376 تا 1385 صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی بود، داده های مربوط به مرگ ناشی از سوختگی ها از پرونده های موجود در بایگانی بیمارستان فاطمی و مرکز پزشکی قانونی اردبیل که شامل کلیه مرگ های ثبت شده ناشی از سوختگی بود جمع آوری گردید. برای مقایسه های انجام گرفته، میزان های اختصاصی برحسب سن و جنس و سایر متغیرها محاسبه شد. برای آنالیز داده ها از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 15 استفاده شد.
    یافته ها
    در طول سال های 1376 لغایت 1385، در مجموع 65 مورد مرگ ناشی از سوختگی ثبت شده بود. متوسط میزان مرگ و میر در مردان و زنان به ترتیب 86/1 و 88/0 نفر به ازای هر 100،000 نفر در سال محاسبه شد. شایع ترین عامل سوختگی آب جوش بود. 3/41% از مرگ های ناشی از سوختگی به علت خودسوزی به منظور خودکشی انجام گرفته بود. رابطه آماری معنی داری بین میزان مرگ و میر و سن و جنس یافت شد.
    نتیجه گیری
    دراین مطالعه نسبت مرگ و میر ناشی از سوختگی به علت خودسوزی بیش از مطالعات مشابه بود لذا پیشنهاد می شود مطالعات جامع تری برای بررسی علل و زمینه های خودسوزی در اردبیل انجام پذیرد
    کلیدواژگان: سوختگی، مرگ و میر، خودکشی، اردبیل
  • امیر محمد کاظمی فر، مسعود انصاری صفحه 257
    زمینه و هدف
    اطاله دادرسی از جمله معضلاتی است که قوه قضاییه با آن روبرو است. قسمتی از اطاله دادرسی مربوط به اخذ گواهی و نظریه پزشکی قانونی می باشد. این مطالعه به بررسی یک جنبه از اطاله دادرسی در پزشکی قانونی پرداخته و هدف آن کاهش مراجعات مجدد و غیرضروری به پزشکی قانونی از سوی دستگاه قضایی و ضابطین از طریق بررسی علل ارجاع مجدد مراجعین سرپایی، می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه مشاهده ای و توصیفی از نوع مقطعی می باشد و برای انجام آن در مدت یک سال 450 پرونده ارجاع مجدد به پزشکی قانونی مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مورد نظر از طریق پرسشنامه از داخل پرونده ها جمع آوری شده و با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    حسب نتایج حاصل از 450 پرونده مورد بررسی، علت ارجاع مجدد مراجعین و مصدومین در 175 مورد (9/38%) مربوط به خود مراجعه کننده و در 118 مورد (2/26%) مربوط به پزشکی قانونی و در 157 مورد (9/34%) مربوط به مراکز ارجاع دهنده بود که در میان علل مربوط به مراجعه کننده، اظهار تالم و تقاضای معاینه مجدد شایع ترین علت و اعتراض به گواهی صادره و عدم همکاری در سیر پرونده در ردیف های بعدی قرار داشتند. در حوزه عوامل مربوط به پزشکی قانونی، اشکال در گواهی-نویسی با 78% فراوانی، شایع ترین عامل بوده و در حوزه علل مربوط به مراکز ارجاع دهنده، عدم مطالعه دقیق گواهی صادره یا برداشت ناصحیح از آن 1/54% موارد را تشکیل داده و شایع ترین علت محسوب می شد.
    نتیجه گیری
    با بررسی نتایج مطالعه می توان ادعا نمود شایع ترین علل ارجاع مجدد مراجعین که به سادگی قابل پیشگیری نیز می باشد، در حیطه پزشکی قانونی و مراکز ارجاع دهنده قرار دارد که در صورت به کارگیری راه کارهای لازم مانند دقت در گواهی نویسی و رعایت اصول علمی آن و برگزاری دوره های آموزشی برای قضات و کارکنان دادگستری و سایر ضابطین مانند کلانتری ها می توان آنها را تا حد زیادی کاهش داد.
    کلیدواژگان: ارجاع مجدد، پزشکی قانونی، مراجع قضایی
  • وحید نجاتی صفحه 262
    زمینه و هدف
    هوشیاری و آگاهی منتج از پردازش اطلاعات ورودی حواس پنجگانه به مغز می باشد و به نظر می رسد فقدان هر یک از آنها، آگاهی را متاثر سازد. ذهن -آگاهی تعمق غیرعمد بر روی وقایع حاضر و جاری می باشد. هدف از این مطالعه تعیین تفاوت ذهن آگاهی در دو گروه جانبازان نابینا و همتایان بینا است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی مقایسه ای در 93 جانباز نابینای دو چشم و 93 فرد همتا از نظر سن و تحصیلات انجام گرفت. جهت ارزیابی وضعیت ذهن آگاهی از آزمون رفتاری بررسی ذهن آگاهی استفاده شد. تحلیل آماری برای مقایسه دو گروه در نمره این آزمون به وسیله آزمون آماری یو مان ویتنی صورت گرفت.
    یافته ها
    آزمون آماری یومان ویتنی نشان داد بین جانبازان نابینا و همتایان بینا تفاوت معنی داری در ذهن آگاهی وجود ندارد. (P>0.05).
    نتیجه گیری
    هر چند که ذهن آگاهی مبتنی بر حواس پنجگانه می باشد ولیکن فقدان کامل یک حس نمی تواند کارکردهای آن را مختل نماید و با نقش جبرانی سایر حواس، ذهن آگاهی حاصل می شود.
    کلیدواژگان: نابینا، جانباز، ذهن آگاهی
  • آریا حجازی، شهره دالکی، نازیلا بدیعیان موسوی، محمد زارع نژاد صفحه 266
    مقدمه
    پارافیلیا مجموعه ای از رفتارهای نامطلوب یا خارج از وضع طبیعی است که در ارتباط با مسایل جنسی رخ می دهد و معمولا با خشونت همراه است.
    معرفی مورد: مردی 30 ساله ساکن شیراز به وسیله چاقو جراحت عمیق در ناحیه سرین یازده خانم که همگی محجبه و اکثرا چادری بودند، ایجاد نموده بود. زمان وقوع حادثه در همه موارد محدوده ساعت 6 تا 7 صبح بود و موارد در محدوده جغرافیایی خاصی از شیراز و خصوصا در کوچه ها و خیابان های خلوت رخ داده بود. در نهایت با تلاش مقامات انتظامی و قضایی استان ضارب دستگیر و جهت بررسی از نظر سلامت روانی، به بخش روانپزشکی پزشکی قانونی شیراز ارجاع شد.
    نتیجه گیری
    اکثر متجاوزین جنسی چندین نوع انحراف را در طول زمان تجربه می کنند. در این مورد خاص نیز مشاهده شد که فرد بیمار چهار نوع اختلال نمایشگری، نظر بازی، مالش و سادیسم جنسی را در طول زمان تجربه کرده بود. زمانی که پارافیلیا ادامه پیدا می کند رفتارها بر روی قربانیان به تدریج مخرب تر و خطرناک تر می شود. در این بیمار خاص نیز انحراف با نمایشگری و نظر بازی آغاز شده و پس از مدت ها تجربه مالش، به دیگرآزاری (سادیسم) جنسی مننتهی شده بود و چه بسا در صورت عدم بازداشت به تجاوز به عنف یا قتل ختم می گردید.
    کلیدواژگان: پارافیلیا، چشم چرانی، نمایشگری، دیگرآزاری جنسی، شیراز
|
  • Page 225
    Background and Aim
    Subendocard bleeding is one of significant findings during autopsy which its form with limited bleeding edge specified in the left ventricle subendocard will be visible as macroscopic. Subendocardial hemorrhage are found after intracranial hemorrhage following injury due to trauma, suddenly hypotension following any bleeding problems, obstetric complication, toxic poisoning particularly with iron, arsenic, cocaine and cerebral hemorrhage strokes. View this bleeding during autopsy, indirectly shows the possibility of one of the mentaioned cases in corpses and, will cause more the doctor's carefully considered examination of corpses. we decided to do a two-month cross-sectional study, in order to consider prevalence and factors associated with the hemorrhagic.
    Materials and Methods
    During the investigations, 1224 body referred to forensic dissection hall of Tehran Legal Medicine Center to determine the cause of death, the bodies were examined by autopsy. After having done the autopsies, forensic medicine specialists and staff wrote the reports and collected the information and prepared them by using a questionnaire, and then analyzed them.
    Findings
    Among the study, 1224 dead bodies examined by autopsy. In 79 cases (16.5% of them examined by autopsy) were found bleeding of subendocard. 66 patients (83.5%) of them were male and 13 (16.5%) females that age group between 26 to 30 years with 25 cases (31.6%) had the highest frequency. In 55.7% of the cranial trauma, in 36.7% multiple trauma, in 5.1% heavy bleeding, in 2.5% cardiovascular events and intracranial hemorrhage following vascular brain lesions were the cause of death. In 2.5% of the following bodies that have subendocard bleeding, death was non-traumatic, and in 97.5% death was traumatic. In 35 cases (44.8%), physical injuries and damages, were along with cranial injuries and in 15 cases (19%) physical injuries and damages were without along injuries of skull.
    Conclusion
    This study showed that subendocardial hemorrhage often can be seen in severe trauma resulted to the death. View this bleeding in heart when reviewing during autopsy strongly suggest the probability of traumatic injuries in skull or other parts of body that it is necessary to considered.
  • Page 229
    Background and Aim
    Effort for enhancing health and reducing mortality of neonates is valuable from different viewpoints and its benefit is not limited only to neonatal period, but involves all the life of man. Although some efforts have been made and despite the reduction of infant's mortality by 50% in our country, there was not much success in decreasing neonatal mortality. With regarding that the majority of neonatal death occurs in hospital and since studying causes of it is important for choosing a proper intervention, the researcher decided to perform present study.
    Materials and Methods
    This research is a cross-sectional descriptive study. Research community was all of the dead neonates in hospitals of Isfahan Province from April of 2005 to April of 2006 and sampling was performed by census method among the neonates of research community that were qualified to enter the research. The needed data were extracted through considering medical documents (clinical files of neonates). Descriptive statistics was used for analyzing the data.
    Findings
    From 578 neonatal death cases occurred during the period of research, most frequency of neonatal death was related to hospitals that had NICU ward (43.4%), also most frequency of neonatal death causes in hospitals having NICU ward and also in hospitals without NICU ward was related to problems resulted from prematurity (44.6% versus 42.6%), congenital abnormalities (23.5% versus 21.3%) and Respiratory Distress Syndrome (RDS) (11.6% versus 12.7%), respectively, and in hospitals of other cities of mentioned Province the problems resulted from prematurity were (47.5%), RDS (18.1%) and Congenital abnormalities (12.4%).
    Conclusion
    The results of this research revealed that more effort for preventing premature births, referring mothers who are exposed to premature delivery to centers having NICU ward and qualitative and quantitative enhancement of NICU wards is necessary and researcher hopes that with becoming executive the prenatal regionalization program in hospitals in future, these goals will be accessible.
  • Page 234
    Background and Aim
    We aimed to assess available evidence about medical misconducts and complaints in Iranian health system.
    Materials and Methods
    We used systematic review methodology. We systematically searched four national databases and hand-searched three relevant journals. After quality appraisal, data was extracted from the literature and analyzed using qualitative synthesis approach.
    Findings
    We retrieved 50 relevant reports and articles. They were classified into 3 categories: Medical negligence (26 reports), medical crimes (6 reports) and health care frauds and abuses (18 reports). Most of the papers in the first category focused on the results of complaints registered for litigation and few focused on their context or causes. We didn’t find any primary data in the majority of articles in the second and third categories. There was no estimation of the quantity, severity, or the effects of any of the misconduct and complaint categories. Conclusios: Studies only focused on some elements of the problem and rarely on process-related or systematic causes of misconduct. Studies that focused on medical criminal offences did not discuss potential legal limitations. Despite considerable financial impacts of healthcare fraud and abuse, this aspect of the problem had received even less attention.
  • Page 244
    Background and Aim
    Medical records documentation is used for maintenance of patient’s legal rights, providing information for research, medical education, general studies and qualitative surveys. Medical records documentation often renders after medical care accomplishment; therefore, it may be led to deficiency in documentation. In this study the completeness of medical history sheet, operation report sheet and physician order sheet by different documentaries in Isfahan teaching hospitals at 2007-8 was studied.
    Materials and Methods
    This is a descriptive and perspective study. Statistical population is composed of the inpatient medical records pertinent to the patients referred to Isfahan teaching hospitals in 2007-8. About 1067 records selected for this survey. The tool of data collection is checklist. By using SPSS (Version10) and microsoft office excel 2003 the data were analyzed.
    Findings
    Average of personality data registration in medical history sheet, physician order sheet and operation report sheet by department's secretaries was 57, 56 and 64 percent. Average of clinical data registration by physician in medical history sheet was 44 percent. Average of surgical data registration in operation report sheet by surgeon was 71 percent. Average of data registration by operation room's nurse in operation report sheet was 42 percent. Average of physician order data in physician order sheet by physician was 79 percent.
    Conclusion
    According to the findings average of observance medical data registration in Isfahan teaching hospitals was unfavorable. This deficiency is due to different reason such as medicals record documentaries negligence, lack of adequate education for documentaries and shortage of time for completing data by documentaries.
  • Page 252
    Background and Aim
    Burn injuries are major health problems and still cause a significant morbidity and mortality in developing countries. Although there was no articles dealing with epidemiological studies of burn mortlity in Ardabil, investigation of epidemiology of burn injuries in Ardabil city was necessary.
    Materials and Methods
    This was a cross sectionl study. Data on death by burn injuries that occurred in Adabil city from 1997-2006 were obtained from Legal medicine center and Fatemi hospital that included registers all burn injuries dealth in Ardabil. Mortality rate was calculated in order to compare age, sex and other items. For statistical analysis SPSS 15 software was used.
    Findings
    During the period 1998-2007 a total of 65 death occurred in Ardabil city. The mean mortality rate was 1.86 in women and 0.88 in men per 100,000 person –year. The most common causes of death was hot liquids. %41.3 of burns mortality was due to suiside. There was a statistically significant association between mortality rate and sex,age group and burn causes.
    Conclusion
    This study showed that mortality ratio of burn injuries in Ardabil due to suicide was higher than similar studies.We suggest future studies and efforts for prevention of burn injuries in Ardabil city specially in self conflicted burns.
  • Page 257
    Background and Aims
    Prolongation of procedure is one of the problems which the judiciary confront with it. A part of prolongation of procedure may due to examination and certification in legal medicine centers. The present study is conducted to assess this part of prolongation of procedure with the aim of reducing the unnecessary & frequent referrals from judicial authority system to legal medicine centers by analyzing the causes of rereferrals from judicial authority to legal medicine centers.
    Materials and Methods
    This is a cross sectional descriptive study which is done on 450 cases of rereferral from judicial authority to legal medicine centers during one year from march 2006 to march 2007. The data collected by a questionnaire and analyzed by SPSS software.
    Findings
    The resulting data showed that, the main Reason of rereferral was a problem due to claimant by her/himself (in 175 cases or 38.9%). Also in 118 cases (26.2%) a neglect or defect in legal medicine center caused the rereferral; and 157 cases (34.9%) a problem or misunderstanding via judicial authoritys was the responsible cause of rereferral. In first category, the main causes were complaining of pain in some part of the body, need for reexamination, protest from the initial certificate and uncooperation in process of examination or paraclinical investigations, respectively. Among the problems in legal medicine center, mistakes in writing the certificates was the leading cause (78% of cases). In category related to judicial authorityies, the leading cause was inaccurate reading of certificate, which cause misunderstanding in 54.1% of cases.
    Conclusion
    With regarding to this study, we claim that major causes of rereferral from judicial authorities to legal medicine centers are avoidable by methods such as more attention to writ the certificate in legal medicine centers and certain educational curriculums for judges and their coworkers.
  • Page 262
    Background and Aim
    Awareness and consciousness are based on quintuplet sensory modality and loss of each of them maybe influences awareness. The mindfolness is an unintentional contempt ion on daily events. The aim of this study is comparison of mindfulness of blinds veteran with normal sighted matched person.
    Materials and Methods
    In this cross sectional study we compare 93 blinds and 93 sighted people in mindfulness task. The test was Mindful Awareness Assessment Scale (MAAS). Mann –Whitney U Test was used to comparing blind with sighted.
    Findings
    findings don’t show significant difference between two groups in mindfulness (P>0.05).
    Conclusion
    Also mindfulness need sensory information but loss of one sensory modality can compensate information paucity for mindfulness.
  • Page 266
    Background and Aim
    Paraphilia is a collection of unfavorite or abnormal behaviors related to sexual function and usually corresponds with violence.
    Materials and Methods
    A 30-year-old man resids in Shiraz created wound by the deep knife in the buttocks area of eleven women all wearing complete hijab (chador). In all cases the time of the incident was between 6 to 7 AM and it happened at geographical range of certain streets, especially in Shiraz and quiet streets. Finally with efforts of the police and the judicialauthorities of province the assailant arrested and was referred to Shiraz Legal Medicine Center for review of mental health.
    Findings
    Most sexual assulter, experience several types of deviation over time. In this case the patient experienced four types of disorder display, view the game, and friction during sexual sadysm. When paraphilia would continue destructive behaviors on victims, gradually, will be more dangerious. In this particular patient it started with SD also view the display and the game and after long experience friction, it led to sexual sadism and if he didn’t detain, in cases of lock of data in, perhaps it ended up to a rape or murder.